Концерн «Стирол» посилює позиції

Концерн «Стирол», завершивши реконструкцію, відкрив виробництво екологічно чистого та довговічного будівельного матеріалу – ударостійкого полістиролу різних марок – потужністю 12,5 тис. т виробів на рік, освоївши майже 45 млн. грн. Розповідає заступник директора компанії «Стиролоптфармторг» Андрій Янковський.

– Продукція концерну відома далеко за межами України – її вже багато років застосовують у Європі, Індії, США, Латинській Америці. За даними Міжнародної асоціації виробників мінеральних добрив IFA, на підприємство припадає 3% світового експорту карбаміду та 2,2% аміаку. «Стирол» практично виробляє кожну четверту тонну українських мінеральних добрив. Великотоннажні виробництва, створені на межі 70-х і 80-х років, зазнали серйозної модернізації та продовжують безперервно реконструюватися, залишаючись основою економіки підприємства.

Нині колишній Горлівський азотнотуковий завод вийшов на нові ринки як виробник будівельних матеріалів, лікарських препаратів, клеїв, фарб і покриттів. «Стирол» найбільший в Україні виробник і експортер продукції неорганічного виробництва, зокрема карбаміду, аміаку та аміачної селітри. Органічне виробництво компанії орієнтовано на випуск різних марок полістиролів і сополімерів з покращеними фізикомеханічними характеристиками, а також пігментних концентратів для фарбування поліетилену, поліпропілену та полістиролу в широкій гамі кольорів.

Нещодавно завершено пусконалагоджувальні роботи та розпочато виробництво нового виду продукції – ударостійкого полістиролу марок MIPS, HIPS-M, HIPS-E, SHIPS-M і SHIPS-E. Цей матеріал повною мірою відповідає світовим стандартам, характеризуючись високою міцністю, стійкістю до впливу ізопентану та циклопентану. Він набуває широкого застосування не тільки за кордоном, а й в Україні.

Модернізація технології виробництва полістиролу марки ПСВ-С, проведена в 2002 році, дозволила скоротити цикл формування виробів на стадії переробки, відповідно підвищивши продуктивність. Полістирол марки ПСВ-С – ефективний теплоізоляційний матеріал та наповнювач, який добре підходить як для зведення нових, так і для реконструювання старих будівель. Ним можна ізолювати стінові конструкції (внутрішні та зовнішні повітряні прошарки), покрівлі та підлоги. Його використовують як опалубку при зведенні промислових і житлових будівель, мостів, естакад, дамб, несучих конструкцій портів і пірсів. Крім того, цей матеріал є сучасним вирішенням проблеми низької якості грунтів при будівництві доріг і плавучих конструкцій.

Всі продукти виробництва Концерну сертифіковані та постачається в усі регіони України, а також Росію, Білорусь, Польщу, Угорщину. Якість виробів неодноразово відзначалася міжнародними призами та преміями.

«Стиролоптфармторг»

044 / 520 9850, 393 10 00