Загальні збори асоціації

27 серпня в асоціації «Виробники пінопласту» України відбулися загальні збори, на яких розглядалися проблеми ринку пінополістирольних утеплювачів, а також обговорювалися досягнення асоціації. На загальних зборах були присутні виробники пінополістирольних утеплювачів, такі як ПП «Сонант», група компаній ТМ «Століт», ЧП «Євробуд» та інші, а також представники одного з найбільших виробників сировини в Європі концерну SYNTHOS S.A. і Європейської асоціації PlasticsEurope

На загальних зборах члени Асоціації виділили кілька основних пріоритетних на прямів діяльності, а саме донесення до споживачів достовірної інформації про пінополістирол, робота над розвитком цивілізо- ваного ринку теплоізоляційних матеріалів, зокрема активна протидія неетичній поведінці учасників ринку і появі матеріалів з пінополістиролу низької якості. Вирішено створити перелік підприємств, продукція яких рекомендуватиметься серед торго вельних, будівельних і проектних компаній, а Асоціація виступатиме як "Експертна ор ганізація".

Один з основних напрямів роботи Асоціації – розробка і фінансування норма тивних документів, що регламентують за стосування пінополістирольних утеплювачів у будівництві. Нині вже закінчена робота над будівельними нормами, що вступи ли в дію 1 червня 2009 року, а саме: ДСТУ Б В.2.6 36:2008 "Конструкції будинків і споруд. Конструкції зовнішніх стін з фасадною теплоізоляцією та опорядженням штукатурка ми. Загальні технічні умови" і "Альбом технічних рішень систем фасадних теп лоізоляційно оздоблювальних суцільно з облицюванням штукатурками".

Цього року асоціація почала активну інформаційно рекламну діяльність, направлену на підвищення обізнаності населення при виборі теплоізоляційних матеріалів. Ме та акції – донести до широких мас переваги пінополістирольних плит як теплоізоляційного матеріалу, ознайомити зі світо вим досвідом їх застосування.

До складу асоціації постійно приєднуються нові гравці ринку, так з 27 серпня по вноправним членом асоціації стало під приємство ТОВ "НВП "Укрполістірол

Виробники пінопласту України

Асоціація «Виробники пінопласту»